ONTVANG 20,00% CASHCOINS ONTVANG 20,00% CASHCOINS
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Aanvullende tandartsdekking: wel of niet
Aanvullende tandartsdekking: wel of niet
03/11/2017

Tandartsdekking

Het moment om over te stappen naar een andere zorgverzekering voor 2018 komt steeds dichterbij. Als je gaat overstappen komen er nogal wat vragen op je af. ‘Welke zorgverzekeraar voor 2018 ga je kiezen?, is het verstandig om het eigen risico te verhogen en… moet je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten?’ Op die laatste vraag gaan we je nu alvast antwoord geven!

Wist je al dat tandartskosten vanuit de basisverzekering alleen worden vergoed voor kinderen tot 18 jaar? Dus als jij de magische leeftijd van 18 jaar bent gepasseerd, worden tandartsbehandelingen slechts in een aantal bijzondere situaties vergoed. Check dus altijd even met je verzekering waar je recht op hebt! Voor andere situaties raden wij je het volgende aan:

Een aanvullende tandartsverzekering afsluiten? Niet in dit geval:
Ga jij netjes 2 keer per jaar naar de tandarts voor een controle en heb je dan eigenlijk nooit gaatjes of iets bijzonders? Dan is een aanvullende tandartsdekking voor jou niet echt nodig. Want waarom zou je maandelijks pak ‘m beet 20 euro meer betalen als 2 controle bezoekjes rond de 40 euro kosten in totaal? Precies, hartstikke overbodig dus.

Maar in dit geval kun je misschien beter wél een tandartsverzekering afsluiten:
Ben jij helaas niet gezegend met een sterk gebit en is er altijd wel iets aan de hand? Een wortelkanaalbehandeling, een gaatje, volgend jaar een nieuwe kroon; jij zit regelmatig in de tandartsstoel. Als je verwacht (weer) veel tandartskosten te maken, is het waarschijnlijk beter om wél voor een aanvullende tandartsdekking te gaan. Let wel op: als je overstapt naar een nieuwe zorgverzekering kan het zijn dat er een medische selectie geldt, waarbij je tandarts een verklaring over je gebit moet invullen.

>> Kijk alvast op deze pagina naar zorgverzekeringen 2018. Let op: vanaf uiterlijk 12 november zijn de nieuwe premies voor 2018 bekend.

   
Close
2,50% CashCoins
Ontvang 5% korting op alle amusement parken bij Tiqets
Code:5OFFPARKS
ONTVANG 20,00% CASHCOINS ONTVANG 20,00% CASHCOINS
visit register click click