Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Heb jij vrije zorgkeuze?
Heb jij vrije zorgkeuze?
24/11/2017

 

Nu je waarschijnlijk druk bezig bent met het vergelijken van verschillende zorgverzekeraars is het wel belangrijk dat je weet wat alle aspecten inhouden. We hebben het al gehad over het eigen risico en het basispakket, maar wat is nou eigenlijk vrije zorgkeuze?

Wat is vrije zorgkeuze?
Wanneer bij een zorgverzekering wordt gemeld dat je vrije zorgkeuze hebt betekent dit dat jij zelf mag bepalen naar welk ziekenhuis of andere zorgverlener jij gaat. Deze verzekering wordt ook wel de restitutiepolis genoemd. Dus kies jij voor een ziekenhuis waar de zorgverzekering geen contract mee heeft worden de kosten alsnog gewoon vergoed. Bij een zorgverzekering zonder vrije zorgkeuze is dit niet het geval, de zorgverzekeraar is dan niet verplicht om te hele rekening te betalen.

>> Sluit een zorgverzekering af bij Univé met vrije zorgkeuze en ontvang 22,50 CashCoins

Beperkte vrije zorgkeuze
Bij sommige verzekeringen heb je beperkte vrije zorgkeuze, dit betekent dat je zelf kunt kiezen bij welke zorgaanbieder je je laat behandelen. Maar als je je dan laat behandelen in een ziekenhuis dat geen contract heeft met de verzekeraar kan de verzekeraar er voor kiezen om maar een deel van de rekening te vergoeden.

>> Sluit een zorgverzekering af bij Ohra met vrije zorgkeuze en ontvang 25,00 CashCoins

Is een zorgverzekering met vrije zorgkeuze duurder?
Een zorgverzekering met vrije zorgkeuze is vaak iets duurder dan een normale zorgverzekering. Dit komt doordat normaal gesproken een verzekeraar een bepaald type behandeling groots heeft ingekocht bij een zorgverlener, hierdoor betaal jij een lagere premie. Als je vrije zorgkeuze hebt dan heeft de verzekeraar met jou zorgverlener geen prijsafspraak gemaakt en daardoor kan het zijn dat je premie hoger is.

Mocht je willen overstappen naar een verzekeraar met vrije zorgkeuze, kijk dan snel op deze pagina voor een overzicht van alle verzekeraars.

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Univé Zorgverzekering 0,00 CashCoins

Univé Zorgverzekering

Zorgeloos verzekerd voor een heel lage premie met een Univé Zorgverzekering

Naar de actie
Close
1,00 CashCoins
€2 korting op accessoires bij VignetBestellen.nl
Code:TRDAFBL
visit register click click