Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Tips voor Koningsdag 2016
Tips voor Koningsdag 2016
23/04/2016

Koningsdag staat zowat voor de deur! Tijd om alle oranje kleding en accessoires weer uit de kast te trekken! We zijn allemaal lekker vrij en er zijn genoeg leuke activiteiten om te doen. Misschien heb je al plannen of  wil je lekker thuis op de bank naar onze koning Willem-Alexander kijken die een bezoek brengt aan Zwolle. Voor iedereen die nog geen plannen heeft en voor iedereen die we misschien van gedachte kunnen veranderen hebben we leuke tips voor Koningsdag op een rijtje gezet!

Vrijmarkt
Tijdens  Koningsdag (of Koninginnedag zoals het voorheen heette) is er in iedere stad of dorp wel een vrijmarkt te vinden. Vaak lopen er hordes mensen en ligt er alleen maar zooi tussen die je voor nog geen euro wilt kopen. Toch heeft het wel iets zo’n vrijmarkt, het hoort een beetje bij Koningsdag en is misschien zelfs wel traditie. Wil je de grootste vrijmarkten bezoeken met vaak mooie spullen, ga dan naar Amsterdam, het Vondelpark in Amsterdam, Utrecht of Eindhoven.

Feesten
Bij een verjaardag hoort een feest en die zijn er tijdens Koningsdag genoeg! In Amsterdam vind je bijvoorbeeld Kingsland Festival, in Breda is 535 Koningsdag, in Utrecht is Kingshouse Festival, in Eindhoven vind je Majestic Dance Event en in Zwolle Kingdance. Als we de reviews moeten geloven is 538 Koningsdag in Breda het beste feest voor Koningsdag. Natuurlijk zijn er nog veel meer feesten door heel Nederland en heeft ieder feest zijn eigen charme.

Zwolle
Onze koning viert dit jaar zijn verjaardag in Zwolle. Om 11:00 uur zal hij daar arriveren en om 13:00 zal hij weer weg gaan. Hoe leuk is het om samen met de koning zijn verjaardag te vieren? In Zwolle kan dat dus! Zeker als je uit de buurt van Zwolle komt is het een unieke kans om de Koninklijke garde eens in het echt te zien.

Koningsspelen
De Koningsspelen zijn speciaal voor kinderen in het basisonderwijs. Dit sportieve evenement staat in het teken van gezond eten en bewegen. Kinderen beleven veel plezier aan bewegen door middel van leuke activiteiten. Wil je weten of de basisschool van jouw kind(eren) meedoet aan de Koningsspelen? Kijk dan hier.

Genoeg leuke activiteiten voor een geslaagde Koningsdag 2016! Alvast een fijne dag!

   
Door INGEBORG Wiedeberg op 23-04-2016 om 21:30:08
heerlijk het Oranje gevoel wat Koningsdag met zich mee brengt. de winkels zijn al gezellig Oranje en de mensen zijn ook veel prettiger als dit feest ons samenbrengt op de rommelmarkten die overal gehouden worden.
Close
5,00% CashCoins
Voucher voor €15,- korting bij HAPPY SIZE
Code:SUNNY
visit register click click