
Eindelijk hebben we mooi weer! Tijd om lekker naar buiten te gaan en te genieten. Veel Nederlanders steken de barbecue aan, want dat hoort bij lekker weer. Om nu iedere dag de barbecue aan te zetten is ook zo wat. Toch is een stamppot ook niet waar we op zitten te wachten met dit warme weer. Maak daarom een heerlijke salade klaar. Een goed gevulde salade is lekker fris met dit weer. Om je een handje te helpen hebben we 3 lekkere salades op een rijtje gezet.
Salade met geitenkaas en spek
Deze hartige salade vult goed en is enorm lekker! Wij zijn echt enorm fan. Je hebt ook heel weinig ingrediënten nodig om het te maken:
Zakje gemengde sla, geitenkaas, ontbijtspek, honing, pijnboompitten of walnoten, balsamico azijn en
olijfolie.
Pak een grote kom en doe hierin de sla, een scheutje balsamico azijn, een flinke scheut olijfolie en een goede eetlepel honing. Hussel met je handen alles goed door elkaar. Rooster de pijnboompitten en bak de ontbijtspek krokant. Verkruimel de ontbijtspek in stukjes en voeg deze samen met de pijnboompitjes aan de sla toe. Breek als laatste de geitenkaas in stukjes en strooi ook deze over de sla. Maak het geheel af met wat peper en zout naar smaak en nog een beetje honing. Tijd om te smullen!!
Caesar salade
Deze klassieker kan natuurlijk niet missen in ons rijtje. De salade is over komen waaien vanuit Amerika en valt ook hier erg goed in de smaak. Naast dat de salade erg goed vult, is het ook erg eenvoudig te bereiden. Wil je de salade maken? Zet dan de volgende producten op jouw boodschappenlijstje:
Ronde aardappelen, eieren, stokbrood, knoflook, kipfilet, ontbijtspek zakje gemengde sla, Parmezaanse kaas en caersardressing.
Maak de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes. Kook ze voor circa 15 minuten in water met zout. Voeg de laatste 8 minuten de eieren toe en laat deze meekoken. Giet de aardappelen af en zorg dat de eieren schrikken. Bak de ontbijtspek krokant en snijd ondertussen een stuk van het stokbrood in croutons. Bak deze croutons in het overgebleven vet van de ontbijtspek samen met wat knoflook. Bak vervolgens de kipfilet tot deze gaar is en snijd deze dan in reepjes. Nu kan je de salade gaan opbouwen. Neem een grote kom, doe hierin het zakje sla, een scheutje caersardressing en de aardappelen en hussel dit door elkaar. Garneer de salade met de eieren, bacon, croutons, kipfilet en strooi en wat Parmezaanse kaas over. Tijd om aan tafel te gaan!
Pastasalade met zalm
Je kan pasta ook op een hele frisse en lichte manier eten, namelijk als salade. De pasta eet je lauwwarm of op kamertemperatuur, vult goed en is enorm lekker. Voor deze pasta heb je de volgende ingrediënten nodig:
Pasta, tuinerwten en wortelen uit de diepvries, roze zalm uit blik, pesto dressing, courgette en cherrytomaatjes.
Kook de pasta voor 5 minuten en voeg daarna de erwten en worteltjes toe. Kook het hierna nog circa 6 minuten. Giet het vervolgens af, spoel het af met koud water en doe het in een grote kom. Haal de zalm uit het blik en vang het vocht op. Meng het vocht met de pesto dressing. Voeg de dressing en de zalm bij de pasta. Snijd nu de courgette in reepjes en halveer de cherrytomaatjes, voeg ook dit toe aan de pasta en serveren maar!


