Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Samen of apart verzekeren?
Samen of apart verzekeren?
27/10/2017

samen of los verzekeren

Over pak ‘m beet 2 weken zijn alle zorgpremies voor 2018 bekend. Misschien weet jij al helemaal wie jouw nieuwe zorgverzekeraar gaat worden in 2018 en heb jij je nieuwe zorgpakket al samengesteld. Maar… heb je ook al nagedacht over apart of samen verzekeren?

Met apart of samen verzekeren bedoelen we: moet je het hele gezin bij dezelfde zorgverzekeraar onderbrengen of is het wellicht verstandiger om alle gezinsleden los te verzekeren in 2018? Het lijkt misschien wel zo handig om samen met je partner een zorgverzekering voor 2018 af te sluiten bij dezelfde verzekeraar (want: minder administratieve rompslomp en de premie wordt in één keer afgeschreven), maar is dat wel écht zo handig? Daar ga je nu achter komen…

Apart of samen verzekeren in 2018?
Zo kom je erachter! Bedenk eerst wat jij en je partner verzekerd willen hebben in 2018. Komen de wensen helemaal overeen? Dan kan het inderdaad handig zijn om samen te verzekeren. Maar zijn er grote verschillen? Dan is dat wellicht niet zo verstandig. Een voorbeeld: jij hebt last van je schouder en wilt voor 2018 graag een fysiotherapie dekking. Maar jouw partner heeft helemaal nergens last van en heeft dat dus ook niet nodig. In dit geval is het dus zonde om samen te verzekeren, want anders moet je partner maandelijks ook premie voor de fysio betalen, terwijl hij of zij dat helemaal niet nodig heeft.

En hoe zit het met de kinderen?
Nu je weet of het handig is om wel of niet samen met je partner te verzekeren, vraag je je wellicht nog af hoe dat zit met de kinderen. Als ze onder de 18 jaar zijn, worden ze automatisch meeverzekerd. Let op: staat er in 2018 een beugel op het programma? Dan is het wellicht raadzaam om ook een aparte tandarts- of orthodontieverzekering aan te vragen.

>> Kijk alvast op deze pagina naar zorgverzekeringen 2018. Let op: vanaf uiterlijk 12 november zijn de nieuwe premies voor 2018 bekend.

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Independer Zorgverzekering 13,50 CashCoins

Independer Zorgverzekering

Vergelijk alle zorgverzekeringen van Nederland bij Independer.nl! Vind de beste zorgverzekering tegen de scherpste premie en ontvang extra korting

Naar de actie
Close
7,50% CashCoins
Nieuwe klanten: -25% + gratis verzending bij Myprotein
Code:25AFF
visit register click click