Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Tips voor een babyshower
Tips voor een babyshower
25/02/2016

Ben jij al bekend met het fenomeen babyshower? Tijdens een babyshower wordt een aanstaande moeder in het zonnetje gezet. Het feest is meestal een verrassing en vooral bedoelt om te vieren dat er een baby op komst is. Van oorsprong is een babyshower een Amerikaans feest, maar steeds populairder in Nederland. Geen wonder, een middag of avond met al jouw vriendinnen is hartstikke leuk. Waar moet je beginnen?
Een babyshower wordt meestal stiekem georganiseerd door twee/drie vriendinnen van de aanstaande moeder. Het is gebruikelijk om een babyshower in de 7e maand van de zwangerschap te organiseren. Het begint met het versturen van de uitnodigingen. Tip: extra leuk is om een handgeschreven uitnodiging ouderwets per post te sturen! Vervolgens kan je beginnen met het voorbereiden van de middag. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes, leuke cadeaus en natuurlijk de hapjes (we love food!). Met cakes, sandwiches, een fruitsalade of een quiche heb je een perfecte combinatie van zoet en hartig.

Cadeau inspiratie
Bij een babyshower horen cadeaus. Je kan denken aan praktische cadeaus zoals kleding, slofjes, schoentjes, boekjes en natuurlijk luiers. Een aanstaande moeder heeft nooit genoeg luiers! Weet je niet wat de aanstaande ouders nog nodig hebben? Kies dan voor een cadeaubon. Met een cadeaubon van Prénatal, HEMA of IKenIK.nl kan de moeder zelf iets uitzoeken. Je kan de aanstaande moeder ook verwennen met een dagje spa, etentje, pedicure of een massage. 
Babyshower spelletjes
Als de uitnodigingen zijn verstuurd, de cadeaus gekocht en de hapjes verdeeld kan de dag bijna beginnen! Om de middag helemaal af te maken is het leuk om paar activiteiten te organiseren. Een van de populairste spellen is: babyfoto’s raden. Neem allemaal een foto mee van jezelf als baby, hang ze op een muur en raad wie de baby is. De persoon met de meest juiste antwoorden wint. Je kan ook kiezen voor het hilarische spel: luier ruiken!

Als afsluiting is het leuk om de aantaande moeder een persoonlijk aandenken te geven van deze bijzondere dag. In een babyshower/vriendenboek kan iedereen zijn eigen tips en boodschap delen. Maak het af met foto’s en je maakt haar blij met een persoonlijk cadeau.  

   
visit register click click