ONTVANG 1,00% CASHCOINS ONTVANG 1,00% CASHCOINS
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Maak jouw tuin zomerklaar
Maak jouw tuin zomerklaar
24/03/2016

De lente is weer begonnen, het blijft weer wat langer licht en de temperatuur begint te stijgen. We willen straks dan ook niets liever dan hiervan genieten in onze tuin. In de winter hebben we vast niet zoveel gedaan in de tuin en daarom moeten we deze ‘zomerklaar’ maken. Maar hoe maak je jouw tuin zomerklaar en waar moet je beginnen? We hebben een stappenplan gemaakt met leuke tips die je wellicht een eindje op weg zullen helpen.

Stap 1: Opruimen
Nadat we een hele poos de tuin niet hebben gebruikt en hem dan ook een beetje verwaarloosd hebben, moet er eerste flink worden opgeruimd. Waarschijnlijk liggen er veel bladeren, afgebroken takken of misschien nog restjes van vuurwerk. Misschien heb je een handige bladblazer die je kan gebruiken voor alle bladeren. Dat is erg fijn want in dit geval ben je daar lekker snel mee klaar. Verwijder als laatste alle dode plantjes uit de borders en potten zodat er plaats is voor nieuwe planten en bloemen.

Stap 2: Schoonmaken
Als je alles hebt opgeruimd zal je vast zien dat jouw tuin best vies is geworden door al het vieze weer. Denk hierbij aan groene aanslag op de tegels of modder. Dit kan je doen door aanslagreiniger te kopen of flink te schrobben. Daarnaast zijn tuinmeubelen meestal ook wel aan een poetsdoekje toe.

Stap 3: Aankleden

Als alles opgeruimd en schoon is, is het tijd om jouw tuin wat op te vrolijke met planten, bloemen en nieuwe accessoires. Veel planten en bloemen hebben maar een korte bloeiperiode waardoor je hier helemaal niet lang van kan genieten. Planten en bloemen zoals de Lobelia, Spaanse Margriet, Bougainville, Vlijtig Liesje, Geranium en Mandeville hebben een lange bloeiperiode. Zo heb je de hele zomer plezier van jouw planten en bloemen. Bemest ook direct jouw gazon met korrels op de kale plekken.

Tuinmeubelen kunnen niet missen in jouw tuin. Deze heb je wellicht al en anders kan je genoeg leuke nieuwe tuinmeubelen kopen. Als je al tuinmeubelen hebt is het leuk om ze wat op te frissen met nieuwe accessoires zoals kussentjes, potjes, kaarshouders en ga zo maar door.

Stap 4: Onderhouden
Je wilt het liefst de hele zomer genieten van jouw tuin. Daarom is het belangrijk om tussendoor jouw tuin te onderhouden. Wees onkruid voor door het direct weg te halen. Geef je kozijnen, schuttingen en tuinmeubels een likje verf zodat ze langer mee gaan. Vergeet als laatste niet af en toe heggen en planten te snoeien en dode bloemen te verwijderen.

Met dit stappenplan en tips ziet jouw tuin er binnen no-time weer zomerklaar uit. Succes

   
Door Albert Grigoryan op 26-03-2016 om 18:29:05
Hele mooie en aanwmelijk prachtige tuin
Close
1,50% CashCoins
Ontvang €100,- korting op jouw boeking bij CamperDays
Code:CAMPER2023
ONTVANG 1,00% CASHCOINS ONTVANG 1,00% CASHCOINS
visit register click click