Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Zo voorkom je muggenbulten
Zo voorkom je muggenbulten
16/08/2016

Je zal vast wel gehoord hebben dat er boven gemiddeld veel muggen rondvliegen. Veel muggen betekent veel muggenbulten… De één wordt helemaal niet geprikt en de ander krabt zich een ongeluk. Je kan in de winkels onwijs veel middeltjes kopen om de muggen uit de buurt te houden, maar wat werkt nu echt om de muggen uit de beurt te houden? Wij gingen op onderzoek uit!

Horren en klamboes
Met horren voor de ramen en deuren en een klamboe om je bed heen, houdt je de muggen op afstand. Horren kunnen een grote investering zijn, maar je bent wel voorgoed van al die zoemende muggen af. Een goedkoper alternatief is een klamboe. Hang deze om je bed heen en de muggen zullen niet meer bij jou in de buurt kunnen komen wanneer je slaapt. Extra pluspuntje: een klamboe ziet er ook nog eens heel trendy uit!

Stilstaand water
Muggen verzamelen zich vaak bij stilstaand water. Je zal vast wel eens een grote zwerm hebben zien hangen boven een meertje of vijver. Dit soort plekken zijn voor hen de ideale plek om te broeden. Nu zal je denken, ik heb geen vijver in de tuin maar wel last van muggen! Onbedoeld hebben we genoeg broedplekken voor muggen. Heb je een badje in de tuin gezet voor je kids? Gegarandeerd dat de muggen hier op af komen. Verder zal je rekening moeten houden met oude autobanden, jerrycans, lege bloempotten, kuilen in de tuin of verstopte goten. Hier komt na een regenbui al snel een laagje water in de staan en dus allemaal heerlijke plekken voor de muggen.

Sterke geuren
Muggen hebben aan een aantal geurtjes écht een hekel. We kennen natuurlijk allemaal de citronella kaarsen. Je kan jezelf ook insmeren met citronella, maar zit je hierop te wachten? Nee? Lavendel of wierrook houdt de muggen ook buiten de deur. Vul een oude sok met lavendel en leg deze vlak bij je bed of steek wierrook stokjes aan. Als laatste hebben muggen een hekel aan knoflook. Een goed excuus voor een broodje shoarma met extra veel knoflooksaus! Je familie, vrienden of collega’s zullen misschien iets minder blij met je zijn, maar jij hebt in ieder geval geen muggenbulten!

Toch gestoken?
 Ben je toch gestoken? Blijkbaar heb je heel lekker bloed! Er zijn een tal van manieren om de jeuk te verminderen. Zo kan je tandpasta, azijn, tijgerbalsem, zout of dampo erop smeren. Daarnaast kan je bij een drogist een hoop middeltjes halen om de jeuk te verminderen. 

   
Close
6,25% CashCoins
Profiteer van feestelijke kortingen: smartphoto 5 jaar oud
Code:5JAAR
visit register click click