ONTVANG 1,00% CASHCOINS ONTVANG 1,00% CASHCOINS
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Waarom je wél winterbanden moet kopen
Waarom je wél winterbanden moet kopen
07/11/2015

Vier stukjes rubber ter grootte van een briefkaart. Dat is het enige contact van een auto met de weg. Daarom zijn goede banden zo ontzettend belangrijk, vooral in de winter! Onze Nederlandse winters zijn slecht in te schatten. Soms zijn ze zacht en droog, soms glad en koud. Daarom zijn winterbanden de veiligste keuze. Maar waarom eigenlijk? En welke moet je kopen?

Voor de zekerheid én de veiligheid
Veel mensen vinden winterbanden onzin. 'Met die miezerige Hollandse winters heb ik die niet nodig!' Maar miezerige winters kunnen ook omslaan in gladde periodes met neerslag, ijzel en een dikke laag sneeuw. En daar ben je dan niet op berekend. In het Engels is er het prachtige spreekwoord 'better safe than sorry'. Met winterbanden kun je élke dag op je auto vertrouwen. En wanneer er een wintersportvakantie op de planning staat zijn ze natuurlijk onmisbaar. Anders kom je dat gladde heuveltje voor je hotel nooit op! Neem altijd ook sneeuwkettingen mee om goed voorbereid te zijn op de lokale omstandigheden.

Wat is het verschil tussen zomer- en winterbanden?
Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Daardoor verliezen zomerbanden bij kou de optimale grip op het wegdek. Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en bovendien een ander profiel. Door de diepere groeven heb je veel beter grip op het (gladdde) wegdek, waar zomerbanden slippen en wegglijden. Het bandenprofiel moet wettelijk tenminste 1,6 mm zijn, voor winterbanden is dat 4mm. Met name onder winterse omstandigheden bij sneeuw en sneeuwmodder presteren winterbanden veel beter dan zomerbanden.

Waar koop ik winterbanden?
Voordat je winterbanden aanschaft is het raadzaam om een winterbandentest te lezen of te bekijken. Hoe presteren de verschillende soorten banden en welke band past het beste bij jouw rijstijl? Oriënteer je goed. Er zijn veel websites die winterbanden aanbieden, vaak tegen hele verschillende prijzen. Vergelijk, zodra jij jouw type winterband hebt gevonden, de prijzen zodat je niet teveel betaalt. Goedkope banden scoor je onder andere bij Pneus Online of Autobandenmarkt.nl.

   
Close
2,50% CashCoins
Profiteer van 5% korting op dierentuinen bij Tiqets
Code:5OFFZOO
ONTVANG 1,00% CASHCOINS ONTVANG 1,00% CASHCOINS
visit register click click