Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Zorgverzekering 2018: welke past bij je?
Zorgverzekering 2018: welke past bij je?
20/10/2017

Welke zorgverzekering past bij jou

Zo langzamerhand wordt het weer tijd om na te gaan denken over je zorgverzekering voor 2018. Uiterlijk 12 november moeten alle verzekeraars hun premies bekend maken en dat betekent dat jouw huidige zorgverzekering er volgend jaar heel anders uit kan zien. Maar... welke zorgverzekering past nou eigenlijk het best bij jou? Dat gaan wij je vertellen met deze tips! 

1. Wat verwacht je volgend jaar?
Denk eerst goed na over wat je eigenlijk verwacht voor volgend jaar en stel jezelf een aantal vragen. Maak je bijvoorbeeld veel zorgkosten bij de tandarts? Staat er een beugel op het programma? Vind je vrije zorgkeuze belangrijk? Breng je vaak een bezoekje aan de fysiotherapeut? Beantwoord jij alle vragen met een 'nee'? Dan past een basisverzekering bij jou. Maar ga je vaak naar de fysio of verwacht je hoge tandartskosten volgend jaar, dan is als zorgverzekering 2018 een aanvullende tandarts - of fysiotherapiedekking aan te raden. 

2. Vrije zorgkeuze
Nu je een beeld hebt van wat bij je past, kun je ook nadenken over de vrije zorgkeuze. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je zelf je zorgverleners kunt kiezen als je dat nodig hebt (bijvoorbeeld een ziekenhuis bij jou in de buurt)? Dan zou een restitutiepolis ook bij jou passen. Hiermee kun je namelijk zelf kiezen naar welke zorgverlener je wilt gaan. Kies je liever voor een naturapolis? Dan ben je gebonden aan zorgverleners waarmee jouw zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Je krijgt dan alleen een vergoeding voor de gemaakte zorgkosten als je naar die zorgverleners gaat. En die zitten misschien niet bij jou in de buurt... 

3. Eigen risico
Moet je nou gaan voor een hoger eigen risico of juist niet? Door je eigen risico te verhogen betaal je minder premie per maand. Maar... dat betekent wel dat áls je een dure operatie nodig hebt, je hem voor een groot gedeelte zelf moet betalen. Dus: ben je gezond en kun je het je veroorloven om in één keer een groot bedrag te betalen (mocht dat nodig zijn)? Dan kan het verhogen van het eigen risico een goede optie voor jou zijn. Heb je echter weinig spaargeld achter de hand en moet je helaas vaak naar het ziekenhuis of de huisarts? Dan is het voor jou beter om niet te gaan voor een hoog eigen risico. 

>> Kijk alvast op deze pagina naar zorgverzekeringen 2018. Let op: vanaf uiterlijk 12 november zijn de nieuwe premies voor 2018 bekend. 

   
visit register click click