ONTVANG tot 60,00 CASHCOINS ONTVANG tot 60,00 CASHCOINS
Body & Fit
5 manieren om te besparen op je vakantie
5 manieren om te besparen op je vakantie
06/06/2017

De zomer komt er bijna aan, en dat betekent dat het hoog tijd is om op vakantie te gaan. Dat heb je tenslotte wel verdiend na al die maanden hard werken. Heb je nog niet geboekt, of ligt jouw boeking al maanden klaar? Het maakt niet uit, want er zijn in welke situatie dan ook manier om te besparen op jouw vakantie. Lees de meest zinvolle 5 bespaartips hieronder!

1. Boek op tijd

Mocht je dus nog niet geboekt hebben, doe dit dan zo snel mogelijk. Helemaal wanneer je in augustus op vakantie gaat, is nu de perfecte tijd om te boeken. Er wordt namelijk aangeraden om zo’n twee tot drie maanden van te voren te boeken, voor een gegarandeerde lage prijs. Dit geldt vooral voor losse vliegtickets, de prijzen hiervan verschillen namelijk verschrikkelijk per periode en dag. Uiteindelijk schijnt het dus het voordeligst om twee tot drie maanden van te voren te boeken, dus doe dat dan ook vooral. Vervolgens is het zaak om vliegtickets te vergelijken, dit kan via verschillende websites als Vliegtickets.nl.

2. Vertrek buiten het weekend
Het fijne aan de zomervakantie is, dat je waarschijnlijk flexibel bent, omdat je een aantal weken vakantie hebt opgenomen. Als je dan toch de luxe hebt om flexibel te zijn, zorg er dan voor dat je buiten het weekend vertrekt. Het is namelijk negen van de tien keer zo dat vertrekken buiten het weekend goedkoper is. Op dinsdag, woensdag en donderdag zit je meestal het goedkoopst in het vliegtuig. En heb je wel wat uurtjes slaaptekort over voor een nog betere deal? Vlieg dan ’s ochtends of ’s nachts.

3. Boek geen ontbijt bij je hotelverblijf
Het klinkt misschien relaxed; een ontbijtbuffet of wat voor ontbijt dan ook bij je hotelverblijf. Maar vergis je niet; hotels maken misbruik van deze luxe. Zij vragen dan ook meerdere tientjes voor een karig ontbijt, je hebt het dan wel in het hotel, maar lekker is vaak anders. Start de dag daarom in een plaatselijk cafeetje, lokale supermarkt of bakker, hier heb je vaak lekkerder eten én het is goedkoper. Wat wil je nou nog meer?

4. Boek een reisverzekering
“Ach, mij gebeurt niks”, zal je misschien wel denken. Maar je weet nooit van te voren wat er zal gebeuren. Dek je daarom goed in en sluit een reisverzekering af bij bijvoorbeeld Centraal Beheer. Lees in onze andere Milestone hoe je dit zo goedkoop mogelijk kan doen.

5. Let op de prijs van het eten en drinken
Wanneer je eenmaal bent gearriveerd, is het zaak om niet meteen op het eerste beste terrasje af te lopen en neer te ploffen. Oriënteer je van te voren goed, en laat je niet misleiden door commerciële reisgidsjes. In laatstgenoemde staan namelijk vaak wel restaurant tips, maar heel nuttig zijn ze niet. Vanwege het commerciële karakter van de reisgids, zal je niet bij het goedkoopste restaurantje of cafeetje terecht komen, wat je misschien wel wil. Maak daarom goed gebruik van het internet, of vraag tips aan locals wanneer je eenmaal op de plek van bestemming bent.
   
Close
tot 6,00% CashCoins
25% korting op je eerste aankoop bij Groupon Shopping
Code:FIRST25
ONTVANG tot 60,00 CASHCOINS ONTVANG tot 60,00 CASHCOINS
Leen Bakker
visit register click click