ONTVANG TOT 3,00% CASHCOINS Expedia.nl Tix.nl
5 tips om te besparen op je auto
5 tips om te besparen op je auto
18/07/2017

Een auto is heel handig om snel van A naar B te komen, maar het kost ook een hoop geld. Benzineverbruik, verzekering en dan komen nog de kosten voor onderhoud. Voor velen is de auto maandelijks een grote kostenpost waar enige besparing welkom is. Lees daarom onze 5 tips om zo maandelijks geld te besparen op je auto.

1. Besparen op benzine
Om geld te besparen op benzine kan je 2 dingen doen: minder geld uitgeven aan benzine en minder benzine verbruiken. Dit eerste is natuurlijk heel makkelijk. Check altijd voordat je gaat tanken waar in de buurt de laagste prijs per liter verkrijgbaar is. Hier zijn speciale apps voor ontwikkeld zodat dit weinig moeite kost. Doordat de app je locatie ziet, zoekt de app voor je uit waar het dichtstbijzijnde en goedkoopste tankstation is.

Om je benzine verbruik te verminderen zijn er 4 zaken die belangrijk zijn. Zorg dat je banden de juiste bandenspanning hebben, rijd altijd in de juiste versnelling, schakel op tijd door naar de volgende versnelling en pak voor korte stukjes de fiets in plaats van de auto. Op deze manier zal je veel minder benzine gaan verbruiken waardoor je minder vaak hoeft te tanken en dus minder geld uit zal geven aan benzine.

2. Besparen op onderhoud
Laat jij je auto volledig onderhouden bij een autogarage? Hoewel onderhoud bij een autogarage onvermijdelijk is, zijn er ook zaken die je prima zelf kan doen. Vul bijvoorbeeld zelf olie, rem-, ruiten- en koelvloeistof bij. De garage rekent hier een hoop geld voor terwijl je dit prima zelf kan. Ook het vervangen van een lampje kan je prima zelf. YouTube staat vol met instructie video’s waarin uitgebreid wordt uitgelegd hoe je een lampje van de auto zelf kan vervangen.

3. Bespaar op je verzekering
Heb je al jaren dezelfde autoverzekering? Heb je wel eens rondgekeken voor een voordeligere premie? Bij verzekeraars veranderen de premies heel vaak en er wordt vaak ook gestunt met acties zoals gratis spullen, extra dekking of korting. Zolang jij bij je huidige verzekeraar blijft zitten zal je hier niet van kunnen profiteren. Stap daarom over naar een andere verzekeraar en bespaar fors op je premie.

Daarnaast is het goed om je dekking onder de loep te nemen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je auto wat ouder geworden is en daarom je huidige allrisk verzekering een beetje overdreven is. Een allrisk verzekering is een stuk duurder dan een WA+ verzekering en zal dus ook behoorlijk schelen in premie.  Bepaal welke verzekering op dit moment bij je auto past en bespaar op je premie.

4. Koop een andere auto
Geld uitgeven om geld te besparen? Het klinkt krom maar kan echt. Sommige auto’s zijn erg duur in onderhoud, belasting of verbruiken veel benzine. Door een zuinigere en gangbaarder model te kopen, kan je veel geld besparen. Allereerst bespaar je geld op benzine omdat je met een zuinige auto minder vaak hoeft te tanken. Met een gangbaar model bedoelen we een auto die je veel op de weg ziet, hierdoor is het onderhoud hiervan niet duur. Dit komt doordat nieuwe onderdelen makkelijk te verkrijgen zijn en de reparatiekosten zullen veel minder hoog zijn.

5. Rijd niet te hard
Met je rijdgedrag kan je ook geld besparen. Zorg dat je niet te hard rijd. Dit bespaart je niet alleen onnodige boetes, maar ook benzine en onderhoudskosten. Wanneer je te hoge toeren maakt verbruik je erg veel brandstof en daarnaast slijt de auto sneller. Trek ook minder hard op, ook hiermee bespaar je benzine en verminder je slijtage. 

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Halfords 2,00% CashCoins

Halfords

Alles voor jouw fiets en auto koop je met korting bij Halfords online! Stadsfietsen, omafietsen, elektrische fietsen, maar ook auto accessoires, navigatie, navigatie accessoires en autoradio's koop je voordelig bij Halfords.

Naar de actie
Close
tot 5,00% CashCoins
25% korting op je eerste aankoop bij Groupon Shopping
Code:FIRST25
ONTVANG TOT 3,00% CASHCOINS Expedia.nl Schuurman Schoenen
visit register click click