Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Bespaar op je internetprovider
Bespaar op je internetprovider
23/06/2017

Besparen op je internet provider

Doet de wifi het weer niet goed? Oh nee, dat wordt geen Netflix of RTL XL kijken op je laptop. Nu maar hopen dat er op televisie een goed programma te zien is. Inmiddels is het leven met internet zo vanzelfsprekend. We kunnen ons geen leven zonder voorstellen. Het is een luxe behoefte, waar we iedere maand de rekening voor betalen. Op deze maandelijkse uitgave kan er ook bespaard worden. Benieuwd naar hoe dat kan? Wij delen graag onze tips met jou voor de beste internet pakketten. 

Het juiste abonnement

Bij het kiezen van een abonnement is het handig om te letten op wat je nodig hebt. Hoe uitgebreider het pakket is, hoe meer je ervoor zult betalen. Dit heeft vooral betrekking tot de snelheid van het internet. Bij sommige internetproviders kun je al internet afsluiten met snelheden van 300 Mbit/s. Hoe aantrekkelijk dit aanbod van internet aanbieders ook klinkt, bij weinig internetactiviteit heb je zulke hoge snelheden niet nodig. Een goedkoper abonnement, met lagere snelheid, voldoet ook in de meeste gevallen. 

Een goedkoper abonnement

Al een tijd bij dezelfde internetprovider? In sommige gevallen zijn providers gul naar hun ‘vaste’ klanten en verhogen zij zonder extra kosten de snelheden van bestaande abonnementen. Sommige internetproviders bieden hun klanten ook verschillende combideals, zoals bij verschillende internet en televisie abonnementen. Tevreden over de oude snelheid van internet? Vaak is dat abonnement goedkoper af te sluiten na dat die van jou een upgrade heeft gehad. Bij sommige internetproviders kun je na het eerste jaar jouw abonnement verlagen. Als dit geen mogelijkheid is, dan is het slim om internetproviders te gaan vergelijken en over te stappen. 

Traag internet

Is jouw internet niet altijd even snel? Dan denk je al snel aan het upgraden van jouw abonnement naar een hogere snelheid. Dit is echter niet meteen nodig. Test jouw snelheid door een speedtest uit te voeren. Blijkt het dat jouw internet trager is dan dat jouw provider beloofd, neem contact op regel waar jij recht op hebt. Verschillende factoren kunnen een rol spelen bij een trage internetverbinding. De internetsnelheid van adsl en vsdl gaat omlaag wanneer de afstand groter wordt naar de wijktelefooncentrale. Er zijn ook manieren om zelf thuis je internet te versnellen. 

De internetsnelheid verbeteren

Veelal maakt men gebruik van wifi, het draadloze internet netwerk. Als we zeggen dat we last hebben van ‘traag internet’ bedoelen we dat de wifi niet snel genoeg is. De oorzaak hiervan is dat je met draadloos internet een beperkt bereik hebt tot enkele meters van de router of modem. Hoe verder weg jij zit, hoe zwakker het signaal is. Ook spelen muren, plafonds en andere obstakels een rol. Plaats de router of modem bijvoorbeeld buiten de meterkast en op een plek die meer centraal is. Om dit mogelijk te maken zal je dan waarschijnlijk wel kabels moeten doortrekken of verlengen. Een repeater kan het wifi ontvangst versterken, het is in feite een steunzender die je kunt plaatsen tussen het matige en sterkste ontvangst punt. De wifi-repeater is een slimme aanschaf om te besparen op je internet. Met dit handige apparaat upgrade jij zelf je wifi-signaal, waardoor je geen duur abonnement nodig hebt. Je koopt een wifi-repeater al voor een paar tientjes, een klein bedrag in vergelijking met wat jij hierdoor kan besparen op je abonnement. 

Overstappen

Loopt jouw internetabonnement bijna af? Vergelijk de providers met elkaar voor dat je overstapt. De prijzen voor een abonnement stellen zich vaak bij en internetproviders bieden vaak mooie acties voor nieuwe klanten. Wat voordelig kan uitpakken is een alles-in-1 pakket afsluiten. Door het bundelen van Internet, TV en Telefonie ben je vaak goedkoper uit in je totale abonnementsuitgaven. Houd de einddatum van je contract in de gaten en zeg tijdig op, zodat je niet door blijft betalen. Het zal niet veel geld besparen maar iedere euro kun je mee pakken.

En de laatste en meest belangrijke tip: shoppen met cashback. Op deze manier besparen, beloont flink. Elke gespaarde euro’s is er één. 

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Budget Alles-in-1 25,00 CashCoins

Budget Alles-in-1

Al je telecomdiensten onder één dak bij Budget Alles-in-1

Naar de actie
Ziggo 50,00 CashCoins

Ziggo

Bij 1 aanbieder televisie kijken, internetten en bellen en ook nog heel voordelig. Neem nu Alles-in-1 van Ziggo en geniet van de vele voordelen.

Naar de actie
KPN 45,00 CashCoins

KPN

Overal bereikbaar en online met KPN Mobiel

Naar de actie
visit register click click