ONTVANG TOT 2,25% CASHCOINS HEMA Drogisterij.net
Hollands trots: de HEMA
Hollands trots: de HEMA
16/12/2019

hema720

Als er één winkelketen is die zeer nauw met Nederland is verbonden, dan is dat wel de HEMA. Vroom & Dreesman was dit ook, maar deze keten is inmiddels failliet. De HEMA is daarentegen al meer dan 90 jaar oud en nog volop bezig met groeien. Vooral op internationaal vlak gaat het erg goed met deze oer-Hollandse keten.

Geschiedenis van de HEMA
De HEMA staat voor Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. De eerste vestiging werd in 1926 in de Kalverstraat in Amsterdam geopend door twee directeuren van de Bijenkorf. Al snel opende een tweede winkel in Amsterdam en er werd uitgebreid naar andere steden. Eenheidsprijzen, zoals deze in de naam HEMA voorkomt, moest letterlijk genomen worden. Alle artikelen werden tegen eenheidsprijzen aangeboden van 25 cent en 50 cent. Het aanbod eenheidsprijzen werd enkele jaren later uitgebreid met 10 cent, 75 cent en één gulden. Er was overigens geen keuze. Van alle artikelen was er maar één soort. Door de lage eenheidsprijzen en het beperkte aanbod werd de HEMA in het begin als een winkel voor de armen gezien. Het systeem van eenheidsprijzen zou nog in stand worden gehouden tot 1945.

Diverse eigenaren
In 2007 ging er toch een lichte schok door Nederland, toen bekend werd dat dit typisch Hollandse bedrijf zou worden overgenomen door de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital. De HEMA zou nog tot 2018 in Britse handen blijven. Door tegenvallende resultaten werd de HEMA toen van de hand gedaan en kwam het in handen van de Nederlandse zakenman Marcel Boekhoorn. In de afgelopen jaren is de HEMA enorm gegroeid. In Nederland heeft de winkelketen 546 winkels, in België 96 winkels en in Frankrijk 75 winkels. Ook in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Luxemburg, Oostenrijk en in de Verenigde Arabische Emiraten zijn inmiddels vestigingen van de HEMA geopend.

Overige activiteiten
HEMA is meer dan alleen een winkel voor huishoudelijk artikelen. De HEMA rookworst is natuurlijk hét HEMA product, net als de overbekende roze tompouces. Vanaf 2005 was het mogelijk dat je met energieleveranciers vergelijken ook de HEMA tegen zou komen. HEMA ging de samenwerking aan met de Duitse energiereus RWE en werd zodoende ook een energieleverancier. Ga je nu energieleveranciers vergelijken, dan krijg je de HEMA niet meer te zien, want ze zijn hier inmiddels mee gestopt. Verder biedt HEMA ook diverse verzekeringen aan, zoals een zorgverzekering en een autoverzekering.

Toekomst van de HEMA
Sinds 2018, toen Marcel Boekhoorn de HEMA overnam, heeft de winkelketen onder de naam HEMA Amsterdam ook voorzichtig de Amerikaanse markt betreden. Niet als winkel, maar als merk. Er is een samenwerkingsverband aangegaan met de Amerikaanse winkelketen Walmart, die huishoudelijke producten van het merk HEMA Amsterdam gaat verkopen. Als dit succesvol blijkt, zal het assortiment uitgebreid worden. Er zijn ook plannen om in Canada een eerste fysieke winkel te openen. Het is de verwachting dat vooral het merk HEMA Amsterdam verder uitgebouwd gaat worden en ook internationaal vaker voor producten gebruikt gaat worden. De groei van HEMA gaat voorlopig dus nog gestaag door.

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
HEMA 2,25% CashCoins

HEMA

De beste artikelen met de laagste prijzen vind je bij HEMA! Shop nu extra voordelig met korting.

Naar de actie
Close
Tot 5,00% CashCoins
25% korting op je eerste aankoop bij Groupon Shopping
Code:FIRST25
ONTVANG TOT 15,00 CASHCOINS hollandsnieuwe GSMWEB.nl
visit register click click