Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Zo stap je simpel & snel over van zorgverzekering
Zo stap je simpel & snel over van zorgverzekering
23/11/2022

zorg

Alle premies voor 2023 zijn al een tijdje bekend. Tijd om te kijken naar jouw zorgverzekering voor volgend jaar, want misschien ben je bij een andere verzekeraar wel goedkoper uit. Maar hoe werkt overstappen van zorgverzekering eigenlijk? Wij leggen het graag voor je uit. Lees mee!

Stap 1: vergelijk zorgverzekeringen met elkaar
Wat ga jij volgend jaar voor je zorgverzekering betalen? Het is al een tijdje bekend dat we helaas allemaal meer moeten betalen voor onze zorgverzekering. Daarom is het juist dit jaar verstandig om goed naar jouw zorgverzekering te kijken en wellicht over te stappen naar een andere verzekeraar. Vergelijk jouw zorgverzekering voor 2023 met die van andere verzekeraars. Je zult zien dat er grote verschillen in zorgpremies zijn. Zo betaal je bij de ene verzekering €127,- per maand, terwijl dat elders €143,- kan zijn. Een behoorlijk verschil dus! Daarnaast is het ook altijd goed om te kijken naar jouw persoonlijke situatie. Gaat er iets veranderen in jouw zorgbehoeften, zoals een operatie die in de planning staat? Of ben je momenteel zwanger en verwachten jullie volgend jaar een kindje? Dit zijn allemaal belangrijke dingen om mee te nemen in je zorgverzekering. 

>> Vergelijk hier zorgverzekeringen met elkaar en zie bij welke zorgverzekeraars je extra kunt besparen

Stap 2: stap over van zorgverzekering
Nu je alle zorgverzekeringen met elkaar hebt vergeleken, weet je bij welke verzekeraar je het goedkoopst uit bent volgend jaar. Heb jij je keuze kunnen maken? Tijd om over te stappen. En dat is een stuk makkelijker dan je denkt! Login op jouw account en ga naar deze zorgpagina. Kies de zorgverzekering waar je naar wilt overstappen en klik op de button ‘Afsluiten’. Je gaat zo direct naar de website van jouw nieuwe zorgverzekeraar, waar je direct jouw zorgverzekering voor 2023 kunt afsluiten. Op de website van de zorgverzekeraar word je trouwens ook goed geholpen bij het afsluiten. Makkelijker kan haast niet!

Stap 3: hoe zeg ik mijn oude zorgverzekering op?
Als je voor 31 december 2022 bent overgestapt naar een andere zorgverzekeraar, dan hoef je niets te doen. Je oude zorgverzekering wordt dan namelijk automatisch opgezegd door je nieuwe zorgverzekeraar. Je kunt er ook voor kiezen om later dan 31 december 2022 over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Je hebt namelijk tot 31 januari 2023 de tijd om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Let op: als je ervoor kiest om in januari over te stappen, is het wel belangrijk dat jij voor 31 december 2022 je huidige zorgverzekering zelf opzegt. Dit kun je meestal telefonisch of online regelen.

Stap 4: ontvang veel CashCoins voor je overstap
In stap 1 en 2 vermeldden we al onze speciale zorgpagina waar je alle zorgverzekeringen kunt vinden en met elkaar kunt vergelijken. Als je bent ingelogd op jouw account en via deze pagina jouw nieuwe zorgverzekering afsluit, ontvang je heel veel CashCoins. Zo krijg je bij je overstap naar OHRA 25,00 CashCoins, bij Salland is dat 15,00 CashCoins en bij UnitedConsumers ontvang je maar liefst 32,50 CashCoins! Door over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering bespaar je niet alleen op je zorgpremie, je ontvangt ook nog eens extra CashCoins. Win-win!

>> Vergelijk hier alle zorgverzekeringen van 2023 en ontvang veel CashCoins bij je overstap!

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Zorgkiezer.nl 16,25 CashCoins

Zorgkiezer.nl

Kies jouw verzekering mét extra korting bij ZorgKiezer.nl

Naar de actie
OHRA Zorgverzekering 10,00 CashCoins

OHRA Zorgverzekering

Met de OHRA Zorgverzekering heb je volledige vrijheid in de keuze van je zorgverlener.

Naar de actie
Salland Zorgverzekeringen 15,00 CashCoins

Salland Zorgverzekeringen

De beste zorg bij jouw in de buurt met Salland Zorgverzekeringen

Naar de actie
Independer Zorgverzekering 13,50 CashCoins

Independer Zorgverzekering

Vergelijk alle zorgverzekeringen van Nederland bij Independer.nl! Vind de beste zorgverzekering tegen de scherpste premie en ontvang extra korting

Naar de actie
Close
TOT 2,00% CashCoins
10% korting op je eerste bestelling bij YesStyle
Code:YESSTYLE
visit register click click