ONTVANG 3,00% CASHCOINS Booking.com
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
5 tips om je voor te bereiden op de komst van een kleintje
5 tips om je voor te bereiden op de komst van een kleintje
25/04/2017

Is er bij jullie een baby op komst? Gefeliciteerd! Naast dat dit super leuk is, en waarschijnlijk heel veel blijdschap zal brengen, moet er ook een heleboel geregeld worden. Omdat dit misschien een beetje overweldigend kan zijn, hebben wij 5 essentiële tips voor je op een rijtje gezet, om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op de komst van een kleintje.

1. Geschikte woonruimte

Woon je op dit moment nog in een krap kamertje, of een huis wat niet echt geschikt is voor kinderen (boven een kroeg of aan een drukke straat bijvoorbeeld), dan is het tijd om na te gaan denken over alternatieve woonruimte. Kijk naar woningen die ingericht zijn op gezinnen, en wellicht in de buurt van groen en parken zijn, op deze manier hoef jij je straks en veel later geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw kind. Over deze veiligheid gesproken; verbouwen met een baby is geen aanrader. Zorg er dus voor dat je verhuisd bent vóór de geboorte van de baby, na de geboorte wordt het namelijk alleen maar zwaarder.

2. Begroot de kosten
Of je het nu wil horen, of niet; een kind is duur. Vanaf het moment dat je zwanger bent beginnen de kosten al toe te nemen, laat staan hoeveel je kwijt bent wanneer het kind er daadwerkelijk is. Tijdens de zwangerschap moet je bijvoorbeeld gaan inkopen op het gebied van kleding voor je baby, maar ook speentjes, flesjes, slabbetjes en ga zo maar door. Ook een box en een wiegje zullen niet niks kosten. Maar ook voor jezelf komen er extra kosten, denk bijvoorbeeld aan zwangerschapskleding. En of je nu in het ziekenhuis of thuis gaat bevallen; zowel kraamzorg als een ziekenhuisbevalling vergen een eigen bijdrage.

Om de kosten zoveel mogelijk te dekken, kan je ervoor kiezen om je verzekering uit te breiden. Dit gaat natuurlijk wel gepaard met een hogere premie, maar zal uiteindelijk minder kosten dan wanneer je alles zelf moet gaan betalen. Verzekeraars waarbij je dat zou kunnen doen zijn bijvoorbeeld Univé, maar ook de HEMA biedt een zorgverzekering aan.

Ook is het misschien zo dat jij of je partner minder gaan werken, waardoor de logischerwijs minder inkomsten binnenkomen. Wel bestaat er kinderbijslag, waardoor je het enigszins kan compenseren.  

3. Maak je relatie babyproof
Het krijgen van een baby is iets heel spannends en uiteraard leuk, maar vergeet niet dat er tussen jou en je partner ook veel gaat veranderen als jullie ouders worden. Tijdens de zwangerschap heeft een vrouw namelijk veel last van hormonen, wat ervoor kan zorgen dat er irritaties ontstaan. Laat dit echter niet de mooie zwangerschapsperiode verpesten, en probeer elkaar te begrijpen en te steunen. Ook is het van belang dat, wanneer de baby er eenmaal is, jullie op elkaar blijven focussen.  

4. Wie gaat er werken, en wie blijft er thuis?
Waarom er vanuit gaan dat de vrouw thuisblijft en de man gaat werken, als het ook andersom kan? Denk er daarom samen over na wat voor jullie het beste werkt. Heeft de vrouw of man er oprecht geen problemen mee om thuis te blijven, dan is dat natuurlijk prima. Maar bij sommige stellen is het zo dat de man of vrouw het thuisblijven ervaart als het laten beroven van zijn of haar vrijheid, en dat zorgt uiteraard weer voor onderlinge frustraties. Wees daarom eerlijk naar elkaar, zo draag je tegelijkertijd bij aan een babyproof relatie.

5. Zwangerschapscursus
Wil je je graag goed voorbereiden op de bevalling? Ga dan op zwangerschapscursus! Je oefent bepaalde technieken die je kunnen helpen bij de bevalling en je krijgt informatie over je zwangerschap en baby. Ook ben je op deze manier met mensen die in hetzelfde schuitje zitten, wat soms erg fijn kan zijn. Zo kan je met hen je gedachten en emoties over het hele gebeuren delen. Wat ook erg fijn is, is dat er verschillende zwangerschapscursussen zijn die allemaal ergens anders de focus op leggen. Kies dus degene die het beste bij je past, en je bent meer voorbereidt dan ooit.
   
ONTVANG 3,32% CASHCOINS Pearle
visit register click click