ONTVANG TOT 10,00% CASHCOINS ONTVANG TOT 10,00% CASHCOINS
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Zo kies je de zorgverzekering die bij je past
Zo kies je de zorgverzekering die bij je past
09/12/2020

zorg

Het wordt weer tijd om na te gaan denken over je zorgverzekering voor 2021. Voor 31 december kun je namelijk overstappen... de tijd begint dus enigszins te dringen! Maar welke zorgverzekering past nou eigenlijk het best bij je? Wij geven een aantal tips! 

Tip 1. Wat verwacht je in 2021?
Denk eerst goed na over wat je verwacht voor volgend jaar en stel jezelf een aantal vragen. Verwacht je bijvoorbeeld veel zorgkosten bij de tandarts? Staat er een beugel voor je zoon of dochter op het programma? Vind je vrije zorgkeuze belangrijk? Ga je vaak naar de fysiotherapeut? Beantwoord jij alle vragen met een 'nee'? Dan past een basisverzekering bij jou. Maar ga je vaak naar de fysio of verwacht je hoge tandartskosten volgend jaar, dan is als zorgverzekering 2021 een aanvullende tandarts - of fysiotherapiedekking aan te raden. 

Tip 2. Wel of geen vrije zorgkeuze?
Nu je een beeld hebt van wat bij je past, kun je ook nadenken over de vrije zorgkeuze. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je zelf je zorgverleners kunt kiezen als je dat nodig hebt (bijvoorbeeld een ziekenhuis bij jou in de buurt)? Dan zou een restitutiepolis bij jou passen. Hiermee kun je namelijk zelf kiezen naar welke zorgverlener je wilt gaan. Kies je liever voor een naturapolis? Dan ben je gebonden aan zorgverleners waarmee jouw zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Je krijgt dan alleen een vergoeding voor de gemaakte zorgkosten als je naar die zorgverleners gaat. En die zitten misschien niet bij jou in de buurt... 

Tip 3. Eigen risico verhogen?
Moet je nou gaan voor een hoger eigen risico of juist niet? Door je eigen risico te verhogen betaal je minder premie per maand. Maar... dat betekent wel dat áls je een dure operatie nodig hebt, je hem voor een groot gedeelte zelf moet betalen. Dus: ben je gezond en kun je het je veroorloven om in één keer een groot bedrag te betalen (mocht dat nodig zijn)? Dan kan het verhogen van het eigen risico een goede optie voor jou zijn. Heb je echter weinig spaargeld achter de hand en moet je helaas vaak naar het ziekenhuis of de huisarts? Dan is het voor jou beter om niet te gaan voor een hoog eigen risico. 

>> Vergelijk alle zorgverzekeringen voor 2021 met elkaar en ontvang CashCoins bij je overstap!

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Jaaah Zorgverzekering 15,00 CashCoins

Jaaah Zorgverzekering

Een zorgverzekering zonder gedoe met Jaaah Zorgverzekering

Naar de actie
OHRA Zorgverzekering 10,00 CashCoins

OHRA Zorgverzekering

Met de OHRA Zorgverzekering heb je volledige vrijheid in de keuze van je zorgverlener.

Naar de actie
Independer Zorgverzekering 13,50 CashCoins

Independer Zorgverzekering

Vergelijk alle zorgverzekeringen van Nederland bij Independer.nl! Vind de beste zorgverzekering tegen de scherpste premie en ontvang extra korting

Naar de actie
Door Mammie Dekker op 09-12-2020 om 20:56:34
blijf lekker bij zilveren kruis
ONTVANG TOT 10,00% CASHCOINS ONTVANG TOT 10,00% CASHCOINS
visit register click click