ONTVANG 1,00% CASHCOINS ONTVANG 1,00% CASHCOINS
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Zorgverzekering 2019: welke past bij mij?
Zorgverzekering 2019: welke past bij mij?
26/12/2018

Nog niet overgestapt van zorgverzekering? Het kan nog steeds! Weet je niet goed welke zorgverzekering bij jou past? Daar helpen wij je graag bij!

Wat verwacht je volgend jaar?
Stel jezelf eerst een aantal vragen: wat verwacht je voor volgend jaar? Ga je bijvoorbeeld veel zorgkosten bij de tandarts maken of staat er een beugel op het programma? Vind je vrije zorgkeuze belangrijk of breng je vaak een bezoekje aan de fysio? Kun je deze vragen allemaal met een ‘nee’ beantwoorden? Dan past een basisverzekering bij jou. Maar verwacht je volgend jaar hoge kosten bij bijvoorbeeld de tandarts of moet je veel naar de fysio? Dan is een aanvullende dekking, bijvoorbeeld een tandarts- of fysiotherapiedekking aan te raden.

Wel of geen vrije zorgkeuze?
Nu je al een beetje weet wat bij je past, kun je ook nadenken over de vrije zorgkeuze. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je zelf je zorgverleners kunt kiezen als je dat nodig hebt? Dan past een restitutiepolis bij jou. Hiermee kun je namelijk zelf kiezen naar welke zorgverlener je wilt gaan. Kies je voor een naturapolis? Dan ben je gebonden aan zorgverleners waarmee jouw zorgverzekeraar afspraken gemaakt heeft. Je ontvangt dan alleen een vergoeding voor de gemaakte zorgkosten als je naar die zorgverleners gaat. En die zitten misschien niet altijd bij jou in de buurt…

Het eigen risico: wel of niet verhogen?
Moet je nu wel of niet voor een hoger eigen risico gaan? Door je eigen risico te verhogen betaal je minder premie per maand. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse lasten. Klinkt misschien goed, maar houd er wel rekening mee dat áls je een dure operatie nodig hebt, je hem voor een groot gedeelte zelf moet betalen. Dus: ben je gezond en kun je het je veroorloven om in één keer een groot bedrag op te hoesten, mocht dat nodig zijn? Dan zou je het eigen risico kunnen verhogen. Maar als je helaas vaak naar het ziekenhuis moet of weinig spaargeld achter de hand hebt, is het misschien geen goed idee om voor een hoog eigen risico te gaan.

>> Vergelijk op deze zorgpagina alle zorgverzekeringen 2019 met elkaar en stap over met CashCoins!

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
OHRA Zorgverzekering 10,00 CashCoins

OHRA Zorgverzekering

Met de OHRA Zorgverzekering heb je volledige vrijheid in de keuze van je zorgverlener.

Naar de actie
FBTO Zorgverzekering 0,00 CashCoins

FBTO Zorgverzekering

Compleet, voordelig en vertrouwd verzekerd? Dat kan bij FBTO!

Naar de actie
Ditzo Zorgverzekering 0,00 CashCoins

Ditzo Zorgverzekering

Ditzo heeft de goedkoopste zorgverzekering met vrije zorgkeuze voor ziekenhuizen en huisartsen. Bepaal zelf welke zorg je wilt verzekeren en de hoogte van je eigen risico. Stap nu over!

Naar de actie
ONTVANG 1,00% CASHCOINS ONTVANG 1,00% CASHCOINS
visit register click click